Bolonline is een initiatief van Gildemeesters Bollenstreek. De gildemeesters Bollenstreek staan aan de basis van innovatieve ontwikkelingen en Bollenstreek promoties, om dit unieke gebied nog beter op de toeristische nationale én internationale kaart te zetten.

Giant Tulip Bulbs

Nederland is van oudsher beroemd om zijn kaas, molens én tulpen! Wereldwijd is de tulp een inspiratiebron geweest voor kunstenaars. Naast culturele welvaart heeft de tulp ook veel economische welvaart gebracht. De Bollenstreek is vooral in het voorjaar een enorme toeristische attractie. Met alle bloeiende bollenvelden en het Bloemencorso komen er jaarlijks honderdduizenden toeristen naar onze streek. De Bollenstreek is jaarrond de moeite waard om te bezoeken en kent dan ook mooie dorpskernen met aantrekkelijke winkelvoorzieningen en toeristische verblijfsplekken.

Daarom is de Stichting Gildemeesters Bollenstreek in 2018 gestart met het kunstproject ‘GIANT TULIP BULBS’. Deze manshoge kunstwerken in de vorm van een tulpenbol worden door tientallen kunstenaars uit de Bollenstreek beschilderd. De 80 Reuzenbollen tussen Leiden en Haarlem vertellen allemaal een eigen verhaal, gerelateerd aan de Bollenstreek. Deze bollen kunnen geadopteerd worden door bedrijven, stichtingen, gemeenten etc. Wanneer alle kunstwerken zijn geplaatst, worden er twee fietsroutes uitgezet, die er samen voor zorgen, dat je alle bollen kunt bewonderen. Met dit mooie kunstproject wordt de streek jaarrond aantrekkelijk om te bezoeken!

Mini-bollen

In onze galerie in Lisse, worden de Reuzenbollen geschilderd én verkopen we Mini-bollen. Deze bijzondere kunstobjecten zijn te koop. Mooi voor in huis, op kantoor of als geschenk. De Mini-bollen zijn van keramiek, 21 cm hoog en 20 cm breed. In de onze galerie en deze webshop staan Mini-bollen, die tot nu toe beschilderd zijn. Als de bol van uw keuze niet meer op voorraad is, als er geen bol bij staat naar uw smaak of als u specifieke wensen heeft, kunt u ook een eigen bol bestellen, die in opdracht wordt beschilderd. Neem dan contact met ons op per mail om te zien wat de mogelijkheden zijn.